Beheer van Appartementen

Het beheer van appartementencomplexen wordt beschouwd als het beheer van een huurwoning met meerdere units en de bewoners of huurders die deze bezetten. Deze eigenschappen kunnen variëren van kleine gebouwen met meerdere units tot zeer grote complexen met honderden bewoners. Beheer van residentieel vastgoed is een meer in de industrie gebruikte term en kan zowel het beheer van eengezinswoningen als appartementencomplexen omvatten.

Zoals u zich kunt voorstellen, kan het VVE-beheer van dit soort eigendommen behoorlijk complex en tijdrovend worden in vergelijking met het beheren van een eengezinswoning. Veel eigenaren van appartementsgebouwen hebben niet de tijd, expertise of de wens om dit alleen te doen. In deze gevallen wordt het aanbevolen om een ​​gekwalificeerd vastgoedbeheerbedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in het beheer van appartementen.

Verantwoordelijkheden van een VVE- Manager

Hier zijn slechts enkele verantwoordelijkheden voor het beheer van appartementsgebouwen die kunnen worden opgelegd aan iedereen die een flatgebouw beheert:

Huur collectie
Beschikbare units tonen aan potentiële huurders
Krediet- en achtergrondcontroles
Initiëren van leasecontracten
Monitoren en verwerken van huurverlengingen
Handhaving van de regels van een leasecontract
Omgaan met overtreders van een huurcontract
Een uitzetting van begin tot einde afhandelen
Bemiddelaar bij vetes tussen huurders
Gereedschap
Terrein behouden
Beveiliging en veiligheid van premisse
Allerlei onderhoudsproblemen of reparaties die u maar kunt bedenken
Kennis van verhuurder / huurdersrecht
Kennis van eerlijke huisvestingswetten

Niet klaar om uw appartementsgebouwen zelf te beheren

Het goede nieuws is dat u kunt genieten van alle financiële voordelen van het bezitten van dit soort eigendommen, maar dat u niet te maken krijgt met de managementverantwoordelijkheden om ze te beheren. Sommige investeerders in flatgebouwen kunnen echter besluiten om zelf bepaalde verantwoordelijkheden op zich te nemen. Dit is een geweldige manier om jezelf te onderwijzen, te leren van echte ervaringen, de ins en outs van het investeren in onroerend goed en natuurlijk wat geld te besparen. Dat gezegd hebbende, raden we u ten zeerste aan om juridisch advies of raadsman in te winnen als u niet bekend bent met huisbaas / huurder en de wetten voor eerlijke huisvesting in uw land en op federaal niveau.

Het inhuren van een externe VVE

Er zijn veel beheermaatschappijen in uw omgeving die goed gekwalificeerd zijn, een vergunning hebben en goed thuis zijn in stads-, staats- en federale wetten met betrekking tot de verantwoordelijkheden tussen verhuurder en huurder. Als u klaar bent om het beheer van uw appartementsgebouw vandaag te delegeren, raden we u aan verschillende beheermaatschappijen te interviewen. Het is een goed idee om een ​​vastgoedbeheerder voor appartementen ter plaatse te hebben bij uw appartementencomplexen, vooral als u geen toezicht kunt houden op het onderhoud en de verhuur van grotere eigendommen. Een goede VVE vind u bij VVE beheer Barendrecht. Vaak krijgen on-site appartementsbeheerders die appartementen onderhouden hun eigen appartement als onderdeel van hun compensatie.

Dingen die u moet vragen voordat u een VVE inhuurd

Ervaring – Hoe lang in zaken. Heeft het managementteam een ​​bewezen systeem om activiteiten te stroomlijnen, zoals onderhoudsreparaties, tijdige verklaringen, huurwaarborg en communicatiekanalen? Meer bedrijven geven eigenaren toegang tot hun eigendomsaccountinformatie via een websiteportaal. Hier kunt u uw rekeningoverzichten, eventuele reparatieartikelen of huurwaarborg… enz. Inzien.

Referenties – Beschikt het team van VVE Management over alle licenties of certificeringen die vereist zijn door de staatswet? Helaas is elke licentievereiste van de staat anders. We raden altijd aan om een ​​erkende VVE Manager te gebruiken voor al uw behoeften op het gebied van huurwoningen, ongeacht of dit vereist is of niet.

Welk percentage van hun beheerportefeuille bestaat uit appartementencomplexen. Als 90% van hun portefeuille eengezinswoningen beheert, kunt u overwegen om er een aan te nemen met meer ervaring in het beheren van grotere appartementen.

Verkrijg referenties – Vraag altijd om een ​​actuele lijst van eigendommen die ze beheren (doe wat drive-by’s) en praat met andere eigenaren van onroerend goed die hun klanten zijn.

We raden aan om een ​​lokale vastgoedadvocaat in te huren om het Manager / Eigenaar-contract en het Verhuurder / Huurder-contract te herzien. En wees niet bang om indien nodig wijzigingen aan te brengen.

En bespreek alle kosten die bij het beheer van uw eigendom komen kijken. Instelkosten, huurverlengingskosten, heffen ze een toeslag op voor service- / reparatiegesprekken, enz. Lees ook wat hun annuleringsbeleid is. Als je denkt dat je al je vragen hebt beantwoord, vraag dan deze: “Zijn er nog andere vergoedingen die ik zou moeten weten die we niet hebben besproken en die van invloed kunnen zijn op mij?”

Investeren in appartementen voor cashflow

Investeren in appartementsgebouwen is een geweldige manier om uw onroerendgoedvermogen op te bouwen. Meestal doen dit soort eigendommen het goed voor de cashflow naar de investeerder dan voor eengezinswoningen, waar waardestijging wellicht vaker voorkomt. Bij het kwalificeren van dit soort eigendommen voor uw portefeuille moet u rekening houden met het passieve inkomen dat zal worden gegenereerd samen met de kostenratio. Het draait allemaal om de cijfers. Een goed beheermaatschappij voor appartementsgebouwen zou u moeten kunnen helpen bij uw besluitvorming.