De verhuistips die je nog niet eerder hebt gehoord

Als je gaat verhuizen moet je aan veel verschillende dingen denken. Als eerste moet je natuurlijk je adres wijzigen en dit laten veranderen en je inschrijven bij de gemeente. Andere administratieve zaken moeten ook geregeld worden, zoals je energieleverancier op de hoogte stellen. Het inpakken van je spullen is weer een heel ander verhaal. Je moet je meubels opmeten, je spullen handig inpakken in een bepaalde volgorde en verhuisdozen regelen. Je bent niet zomaar klaar, dat is in ieder geval duidelijk. Daarom worden hier een paar tips gegeven die je kunnen helpen met verhuizen. Misschien heb je bij de verhuizing zelf wat hulp en advies nodig met het sjouwen. Daarbij kan een verhuisbedrijf, zoals Voordeligeverhuisservice goed helpen.

Inpaktips

Pak elke kamer afzonderlijk in en gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit komt van pas wanneer je weer gaat uitpakken. Zorg dat je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden door op de dozen te schrijven wat er in zit. Meet je spullen ook op. Weet wat wel en niet door de deur kan. Meet grote spullen zoals een bank op en bekijk of hij door de deur kan. Het is erg frustrerend als je achteraf hier nog achter moet komen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke plak je vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit. Medicijnen pak je in in doosjes. De doosjes plak je met plakband dicht en je steekt ze in kleine dozen. Als je medicijnen nodig hebt, moet je het nodige apart houden voor de verhuisdag.

Plannen

Als eerst moet je ruim op tijd beginnen. Begin met inpakken, zodra je verhuisdozen of opslagruimte hebt. Pak elke dag enkele dozen in. Ook moet je je adres op tijd wijzigen. Het is van belang om jouw nieuwe adres op tijd te wijzigen zodat post niet naar het oude adres wordt gestuurd. Maak een inpaklijst en een lijst met dingen die moeten worden gepland. Een verhuisbedrijf, zoals verhuisbedrijf Noord Holland kan helpen met het inpakken en het verhuizen zelf.