In welke ruimtes komt een grote spiegel het best tot haar recht?

De ene spiegel is uiteraard de andere niet. Niet alleen de stijl van de spiegel en het soort glas waar gebruik van wordt gemaakt kan verschillen, dat geldt ook voor de afmetingen waarover ze beschikt. In bepaalde gevallen kan het sterk aangewezen zijn om te kiezen voor het kopen van een grote spiegel. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer de persoon graag wil dat hij volledig “in beeld” kan worden gebracht. Een bijkomende vraag is natuurlijk in welke ruimte een dergelijke spiegel het best tot haar recht kan komen. Is dit een vraag die jou ook reeds enige tijd bezighoudt? Wij geven er je graag een duidelijk antwoord op middels de informatie die je hieronder terug kan vinden.

Een grote spiegel plaatsen in de slaapkamer of niet? 

Eén van de meest populaire plaatsen om een grote spiegel te voorzien in je woning is ongetwijfeld de slaapkamer. Dit heeft alles te maken met het feit dat de meeste mensen zich in de slaapkamer klaarmaken om bijvoorbeeld een stapje in de wereld te zetten. Wanneer je een geschikte outfit aan het uitzoeken bent is de kans groot dat je niet continue naar een andere ruimte zal willen lopen om daar even in de spiegel te kunnen kijken. Indien je in de slaapkamer over een grote spiegel beschikt waarin je jezelf van kop tot teen kan zien is dit gelukkig ook helemaal niet nodig.

De inkomhal, de beste plaats voor een grote spiegel 

Van alle verschillende ruimtes die in je woning zijn terug te vinden is de inkomhal wellicht de meest interessante om een grote spiegel in te plaatsen. Dat omwille van verschillende redenen. Voor jezelf kan het interessant zijn om bijvoorbeeld nog even snel voor het verlaten van de woning te controleren of je er wel helemaal netjes uitziet (en of je bijvoorbeeld niet nog je pantoffels aan hebt). Daarnaast kan het ook voor bezoekers interessant zijn wanneer er een mooie, grote spiegel in de inkomsthal is terug te vinden. Op deze manier kunnen ze stiekem nog even snel controleren of ze er wel echt goed uitzien of niet. Tel daar ook nog eens bij op dat een stevig uit de kluiten gewassen spiegel ook nog eens over de eigenschap beschikt om de ruimte groter te kunnen laten uitvallen en het mag duidelijk zijn dat ze eigenlijk in een inkomsthal helemaal niet mag ontbreken!

Een grote spiegel in de badkamer? Ook dat is mogelijk!

Tot slot kan je er uiteraard ook voor kiezen om in de badkamer een grote spiegel op te hangen. Dit gezegd hebbende wordt er in deze ruimte vaak gekozen voor de plaatsing van een wat kleiner exemplaar. Dit niet in het minst omdat de spiegel vaak boven de wastafel wordt gehangen. Het spreekt voor zich dat er daar net wat minder ruimte beschikbaar is. Spiegels in de badkamer plaatsen is natuurlijk een mogelijkheid, maar je moet jezelf wel altijd de vraag stellen of dit wel zo interessant is. Dit niet in het minst wanneer je bijvoorbeeld graag wil dat de spiegel over spiegelverwarming beschikt. In dat geval loop je immers het risico om geconfronteerd te worden met een behoorlijk stevig uitvallend prijskaartje. Hier moet je dus zeker rekening mee houden!