Plinten bestellen: welke soorten zijn er allemaal?

Je kunt plinten bestellen in verschillende hoogtes, diktes, maten en kleuren aangezien het aanbod aan soorten plinten vrij uitgebreid is. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van welke soorten plinten er allemaal zijn zodat de juiste plinten bestellen makkelijker wordt. Wil je meer te weten komen over de verschillende soorten plinten, lees de onderstaande tekst dan goed door.

Nieuwe plinten bestellen

Ga je nieuwe plinten bestellen, dan ga je moeten kiezen uit de verschillende soorten plinten die je op de markt vindt. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen plinten van verschillende materiaalsoorten, stijlvolle plinten, verschillende modellen, verschillende afmetingen en zelfs plinten die je op afwijkende manieren moet bevestigen. Als je hier allemaal rekening mee houdt dan kan je concluderen dat het kopen van nieuwe plinten niet iets is wat je zomaar doet. 

Verschillende materiaalsoorten

Wil je nieuwe plinten bestellen om het geheel van je interieur af te maken, dan moet je kiezen uit verschillende soorten materialen. Populaire keuzes voor plinten zijn hardhout, grenen, MDF, kunststof en steen. Onthoud dat je ook naar de prijs van de plinten moet kijken, aangezien elke materiaalsoort voorzien is van een ander prijskaartje. Naast de prijs variëren ook de kenmerken en de eigenschappen van de verschillende materiaalsoorten.

Meerdere stijlsoorten

Plinten bestellen doe je niet zomaar. Je gaat namelijk naar de stijl moeten kijken aangezien de juiste plinten een bepaalde sfeer met zich meebrengt in huis. Door het kiezen van de ideale plinten kan je een bepaalde uitstraling creëren. Je kunt in de meeste gevallen kiezen voor populaire stijlen zoals moderne plinten, hoge plinten, brede plinten, design plinten, maar ook plinten in verschillende kleuren en kleurcombinaties waaronder plinten in effen kleuren, plinten in lichte kleuren of donkerkleurige plinten.

Verschillende bevestigingsmanieren

Je kunt na de plinten bestellen en ontvangen, deze op meerdere manieren bevestigen, waarbij je moet kijken naar de soort plint die je aanschaft om te bepalen op welke manier je de specifieke plinten moet bevestigen. Ook de locatie waar de plinten geplaatst moet worden en de oppervlakte speelt een rol bij het bepalen van de bevestigingsmanier. Plinten kan je door middel van lijm of schroeven bevestigen, maar je kunt ook kiezen voor kabelgoot plinten, plakplinten of voor overzetplinten die je kunt zetten op de huidige oppervlakte.

Verschillende hoogtes en diktes

Plinten bestellen doe je door de correcte maat te kopen. Je gaat hierbij zelf de hoogte en de dikte van de plint kunnen bepalen, waarbij je kunt kiezen voor standaard plinten of voor plinten op maat. Kies je voor plinten op maat, dan worden de plinten speciaal ontworpen voor je situatie. De dikte van de plint wordt overigens bepaald door te kijken naar de hoogte van het plafond. Overweeg je de over te gaan tot plinten bestellen, maar vind je het moeilijk om zelf te kiezen tussen de soorten plinten? Schakel dan deskundig advies in van een ervaren expert die je meer kan vertellen over welke plinten het meest geschikt zijn voor je situatie, je wensen en je budget.