Wat staat er allemaal in het bouwkundige rapport?

Als je zekerheid wil hebben over de bouwkundige staat van de woning die je wil gaan kopen is het aanvragen van een bouwkundige keuring door een bouwkundig expert van harte aan te bevelen. Zo een bouwkundig expert zal dan een fysieke inspectie doen in de woning en zal dan een bouwkundige rapport opmaken van zijn bevindingen. In dat rapport komt heel veel informatie te staan. Maar welke informatie is dat dan precies? Met het lezen van deze blog zal je daar straks een stuk meer vanaf weten.

Ga voor maximale zekerheid

Wanneer je van plan bent om een huis te kopen dan geeft een bouwkundig rapport je maximale zekerheid. De bouwkundig experts zijn zeer ervaren en zullen de woning objectief inspecteren. Van alles wat ze tijdens hun inspectieronde hebben waargenomen zullen ze vervatten in het rapport zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Dat geeft je meer zekerheid wanneer je op het punt staat een huis te kopen en zal het ook van invloed zijn op de prijs.

Welke zaken worden opgenomen in een bouwkundig rapport

In een bouwkundige keuring zal je verschillende zaken tegenkomen zoals: leidingwerk in de kruipruimte, de ventilatie en de riolering. Niet te vergeten de fundering en de vloeren. Je krijgt ook een visuele beoordeling over de onderhoudsstaat van de keuken, de technische staat van de alle elektrische installaties. Je krijgt ook een visuele beoordeling over de technische staat van de cv-installatie en de onderhoudsstaat van de verschillende sanitaire groepen. Je krijgt ook een overzicht van de staat van de verschillende opstallen op het erf, de schuur en de garages. Je zal ook kunnen zien wat de staat is van het dak, de dakpannen, de goten en de schoorstenen. Je zal ook zien als er een risico is op koolmonoxide en of de aanwezigheid van loden waterleidingen. Men neemt ook mee de staat van de ramen, kozijnen en deuren, muren, vloeren en metsel en voegwerk.