Buiskoppelingen: Dit moet je erover weten

Wil je jouw steigerbuizen aan elkaar zetten en wil je daarom buiskoppelingen aanschaffen? Dan merk je al snel dat je een groot aantal mogelijkheden hebt om uit te kiezen. Het doen van een aankoop is daarom niet eenvoudig. Ook ga je ontdekken dat er meerdere professionals zijn waar je jouw koppelingen aan kunt schaffen. Een van de bedrijven waar je altijd waar voor jouw geld krijgt, is Steigerbuisstunter. Maar wat moet je allemaal weten voordat je de koppelingen aanschaft? En welke specificaties mogen hierbij niet vergeten worden? Lees snel verder en ontdek wat je moet weten. 

Buiskoppelingen zorgen voor de juiste veiligheid 

Buiskoppelingen zijn de bevestigingsmaterialen die je nodig hebt om de constructie van steigerbuizen in elkaar te zetten. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en je kunt verschillende soorten terugvinden. Zo heb je voor ieder project de juiste opties in handen. Zowel grotere als kleinere constructies zijn mogelijk. De beste materialen zijn daarbij altijd voorzien van certificaten. Het TÜV certificaat is hier een belangrijk voorbeeld van. Hiermee kun je een betere kwaliteit verwachten en je zorgt dat jouw constructie niet zomaar in elkaar stort. De koppeling is daarom altijd voorzien van voldoende veiligheid. 

De materialen van de koppelingen 

Je kunt buiskoppelingen in verschillende materiaalsoorten krijgen. Echter zijn ze over het algemeen gemaakt uit staal, omdat je hiermee de beste kwaliteit kunt krijgen. Hiervoor wordt vloeibaar metaal in een mal gegoten. Dit zorgt ervoor dat de koppelingen altijd uit een geheel bestaat, waardoor er extra stevigheid geboden is. Bij de ronde en vierkante koppelingen kan er ook nog een dun laagje zink aan toegevoegd worden. Bij de zwarte koppelingen komt er een zwarte coating overheen, welke weer een andere vorm van stevigheid kent. Zo kun je altijd een goed materiaal krijgen voor jouw volgende project. 

Afmetingen van de koppelingen 

Je gaat dan ook kijken naar de afmetingen van de buiskoppelingen. Je moet namelijk de diameter van de buis en de koppeling in de gaten houden. De verschillende varianten zijn gegalvaniseerd staal, zwart staal, vierkant gegalvaniseerd staal en vierkant zwart staal. Hierbij komen altijd andere diameters kijken. Bij de ronde varianten verschillende diameters tussen de 21,3 en 60,2 millimeter. Bij de vierkante koppelingen krijg je afmetingen van 25 bij 25 millimeter en 40 bij 40 millimeter. Je hoeft de buizen dan alleen nog maar aan elkaar te koppelen door middel van een inbussleutel. De inbusbout zet zichzelf dan vast door middel van de snijkop.

Ga voor de beste koppelingen 

Je kunt altijd buiskoppelingen vinden die bij jouw nieuwe project gaan passen. Als je hiervoor de verschillende specificaties in de gaten houdt en kijkt wat je nodig hebt om een project uit te voeren, zorg je ervoor dat je altijd een goede keuze maakt. Als je merkt dat je nog niet voldoende voor ogen hebt, kun je ook altijd advies opvragen bij een professional. Zo kun je nog gerichter kijken naar de verschillende koppelingen en zorg je dat je snel met de nieuwe klus kunt beginnen.