Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope keukens?

Een keuken is altijd een pittige investering, maar je hebt er ook lang plezier van. Toch is voor veel huishoudens een prijskaartje van tussen de € 15.000,- en € 20.000,- net even iets teveel van het goede. Maar wist je ook dat er goedkope keukens zijn? Die je slechts tussen de € 4.000,- en € 6.000,- kost? Hoe je geld kunt besparen met goedkope keukens leggen wij uit in dit blog.

Goedkoper aanrechtblad kiezen

Natuurlijk wil je een mooi en duurzaam aanrechtblad dat een echte blikvanger in jouw keuken is, maar heb je wel een duur blad van composiet of graniet nodig? Je kunt ook stijlvolle aanrechtbladen van fineer of kunststof kopen en deze zijn in de regel ook veel goedkoper. Kwalitatief zijn deze ook ontzettend goed als je ze tenminste goed onderhoudt en regelmatig reinigt. 

Goedkope keukens met planken in plaats van gesloten kasten

Natuurlijk wil je servies, keukengerei, keuken apparatuur, kommetjes, kopjes en bekers het liefst uit het zicht hebben, maar als je een beetje leuk servies hebt kun je er ook gewoon voor kiezen om je goedkope keuken te voorzien van open kasten. Je kunt zelfs nog meer geld besparen door slechts een aantal opbergplanken op te hangen. Keukenkastjes zijn in de regel vrij prijzig terwijl kastjes met deurtjes en lades nóg duurder zijn! Dus op deze uitgave kun je een hoop geld besparen als je voor een andere oplossing kiest.

Apparatuur kiezen

Een mooie inbouw koelkast, een kookstel met een inductieplaat en een supersonische koffiezetter die bijna alles kan behalve de afwas doen. Apparaten kunnen een grote kostenpost zijn en hoe meer functies en innovaties je wilt des te duurder de apparaten worden. Zeker als je voor bepaalde merken kiest die erom bekendstaan om de hoofdprijs te vragen. Toch kun je ook nadenken over welke apparaten je echt nodig hebt en welke functies deze moeten bevatten. De kans is groot dat je hiermee geld kunt besparen. Wij adviseren wel om niet voor een goedkoper apparaat te kiezen terwijl het een minder goed energielabel heeft. Een goedkoop apparaat dat veel stroom verbruikt kan alsnog een pittige aanschaf zijn. 

Goedkope keuken met dure extra’s en accessoires

Een kokende waterkraan, innovatieve opbergsystemen en peperdure producten, zoals een afvalemmer met bewegingssensor en een stoomoven drijven de prijs van goedkope keukens flink op. Ook als je er een eetkeuken van wilt maken kom je vaak niet uit met het budget wat je in gedachten hebt. Want je hebt toch een goede eettafel en stoelen of krukken nodig. Hier zul je dus een aantal concessies in moeten doen, want alles bij elkaar opgeteld zorgt er alsnog voor dat je uiteindelijk een flink bedrag neertelt. Door goed overwogen keuzes te maken en echt voor producten, extra’s en luxueuze te kiezen dat je nodig hebt, kun je de prijs onder controle houden. Een kokende waterkraan is bijvoorbeeld ontzettend handig, maar je kunt ook voor een normale kraan kiezen en een goede waterkoker voor een paar tientjes aanschaffen. Zo spaar je al eenvoudig een paar honderd euro uit! Zeker als je bijvoorbeeld kiest voor een aanbieder van keukens zoals Keukendepot.nl!